Wednesday, November 16, 2016

MUZIUM KESENIAN ISLAM


















Kesempatan pi Kl kami guna utk singgah ke muzium kesenian islam.  Memang antara muzium yg terbaik.  Selesa dan semua brg pameran di jaga dgn baik.  Walaupun masuk agak mahal tapi berbaloi.

Muzium ni terletak dlm kawasan yg sgt tenang dan bersebelahan dgn masjid negara.

Rizal

STUDENT2 SAYA






Biasala dah namapun mengajar akan selalu dikelilingi pelajar. Ni situasi biasa masa pelajar2 saya buat presentation untuk projek.

RIZAL

Thursday, November 10, 2016

GRAND LEXIS, PORT DICKSON










 Dapat peluang ikut kawan saya untuk conduct satu training kat sini dan yg superbest organizer bagi kami penginapan. Memang dah lama berangan nak tidor sini tapi agak tertunda sebab mahal jugak kos kat sini. Pernah bawak family ke lexis hibiscus dan ada persamaan dari segi dekorasi.  Kolam kat sini lebih besar cuma setup agak lama compare dgn lexis hibiscus. 

RIZAL





Saturday, November 5, 2016

POOL YANG BEST DI E&O RESIDENCE





Kesempatan bercuti di tengah kl ni memang agak teruja.  Penyebab utama ialah kolam tempat ni yang sangat best.

Patut la harga seunit kondo kat sini yg paling murah dlm rm 1.5 juta... memang terbaik fasilitinye.

RIZAL

CUTI2 KE FELDA RESIDENCE, SUNGKAI





Kesempatan cuti deepavali ni kami satu keluarga dgn keluarga adik2 yg lain ke sungkai hot spring.

Sebab jemaah yg ramai kami decide untuk sewa villa 2 bilik.  Memang sgt luas dan siap ada private pool kecik.

Nak ke hot spring pun jalan kaki je,  so senang ulang alik dari villa ke hot spring.  Memang terbaik.

RIZAL

MAKAN DI MUZIUM KESENIAN ISLAM






Lupa pulak nama restoran ni tapi sempat jugak makan kat sini.

Suasana best dengan feel ala2 kat arab,  tapi kami cuba dpt minum je sebab takdak ala carte.  Buffet agak mahal dan kami pun takla lapar sangat.

Boleh la tapi agak mahal harga kat sini.  Teh tarik rm 9 yg saya rasa saya buat lagi sedap... hehehehe

RIZAL

ABANG WALAD IN THE HOUSE!!!!



Senior saya masa kat sekolah bro walad atau nama sebenar dia muhd al manar memang usahawan yang sedang meningkat naik.

Banyak produk makanan yg sedang dia usahakan,  nasi arab, oglio, carbonara dan macam2 lagi.

Sempat jugak dia sampai rumah saya hantar produk. Semoga terus sukses bang.

RIZAL