Thursday, February 4, 2016

TENGOK BOLA BERSAMA ABG IMI (PRE SEASON SELANGOR)























Saya dah ambil keputusan untuk lebih fokus kepada bola sepak tempatan bermula tahun 2016. Saya dan anak yang sulong adaah penyokong tegar pasukan Selangor aka Red Giant. Misi 33 dah berjaya di capai tahun 2015 so 2016 adalah untuk misi 34.


AFC mungkin tak akan menang tapi kami harap pasukan Selangor dapat bersaing dengan baik. Seronok tengok perkembangan bola tempatan dengan banyak team dah bersiap dengan baik sekali.


Tengok bola bersama anak sulung saya ni bagi peluang pada kami untuk dpt that quality time bersama. Kami dah mula pada perlawanan Selangor vs KL di Stadium Selayang. Terbaik game tu Selangor menang 2-0


Rizal

Monday, February 1, 2016

Kaunseling Kerjaya (OBW 2015)














Saya dan rakan2 batch SAS 8690 berjaya menyelesaikan tugasa untuk OBW pada tahun 2015. Antara yang paling saya suka ialah Kaunseling Kerjaya untuk adik2 pelajar tingkatan 4. Saya dpt kerjasama dari Idi Irwan, Amrul Nizar dan Doktor Hishamuddin untuk begi sedikit maklumat tentang cabang2 kerjaya yang adik2 ni boleh ceburi nanti


Sessi di bahagikan kepada 3 sector :


Amrul Nizar    (Kejuruteraan)
Idi Irwan          (Kewangan )
Hishamuddin   (Perubatan)


Saya dapat jugak tarik sahabat saya Azizi Adnan akan Chunk (pengarah drama/filem) untuk tutup sessi tersebut dengan perkongsian pengalaman dan kata2 nasihat.


Tahun 2016 OBW akan di uruskan oleh batch 8791. Semoga mereka juga dapat buat yang terbaik.


RIZAL (SAS 86-90)

Wednesday, January 20, 2016

ART STREET @ PULAU PINANG (Disember 2015)










Sampai jugak ke Art Street ni dan yang kami tak jangka kawasan overall agak luas (lebih dari yg kami jangka). Bagus kalau ada peta art street ni (percuma di banyak tempat awam kat penang ni).


Kami sempat ke kawasan di Armenia Street dan antara art yang paling femes basikal tua ada kat situ. Masa tu hari hujan so terpaksa buat dengan cepat dan org tak ramai ...


Memang trend dah sekarang ..kat Melaka pun ada even Shah Alam pun ada ..


Rizal

Monday, January 18, 2016

Muzium Kapal Selam (Klebang , Melaka)










Sampai gak ke sini. Walaupun agak panas tapi ok la sebab orang tak ramai. Dari Equatorial Hotel kami ikut waze dan less than half an hour dah sampai ..tak jauh pun ..cuma area ni macam area baru ...maybe kawasan tambak pasir


Tiket harga mampu milik ..dewasa rm 3 , budak2 rm 1 ...kami spend dekat 30 minit kat sini ..merasa la jugak suasana dalam kapal selam ..tobat haluih area dalaman kapal ni ...


Good experience ..


Rizal

Saturday, January 16, 2016

Hotel EQ Melaka (banyak siookk)


Sampai je ada greeting kat tv ...system tv mmg terbaik ..sebab semua citer dah siap install dlm server


Balkoni hotel mmg best ...


Hotel eq ni mmg betul2 sebelah pahlawan mall


Bilik 1017


Terbaikkkk ...5 star tapi dgn harga mampu milik ..

Thursday, January 14, 2016

KENANGAN MASA FORM 1 ...





Dari kecik sampai darjah 6 , saya ni sangat manja dengan mak saya ...senang kata anak mak la ...so bila nak masuk sekolah menengah ditakdirkan dapat offer untuk ke SEKOLAH ALAM SHAH kat kl.


Sepanjang kehidupan masa tu ..tak pernah gi KL , pernah lalu je jadi cam seram sejuk jugak ...sebab :


1) Dah la jauh kat KL
2) Kena jauh dengan mak
3) Sekolah tu sekolah lelaki semua


Tapi gagah jugak sebab kesian kat mak ngan abah ..saya nak jadi orang pandai dan nak kerja baik2 nanti. Alhamdulillah lepas 5 tahun kat SAS banyak yang saya dapat ...ilmu pengetahuan dan ilmu kehidupan ...


Memang momen masa form 1 adalah antara momen yang paling indah dalam kehidupan ni.


RIZAL

Wednesday, January 13, 2016

BALIK UUM ...





Masa balik Kulim bulan 12 yg lepas , kami tak plan pun nak ke Sintok ni ...tapi bila mak suruh hantar mak ngah saya balik Changlun kami pun ambik la peluang ...lama jugak tak balik UUM ni ...maklumla kat sini la kami (saya dan isteri) berjumpa ...


Banyak dah berubah ...lebih besar dengan bangunan yg lebih moden ..Dan saya masih lagi rasa antara semua universiti kat Malaysia ni UUM adalah universiti yang direkabentuk dengan perancangan yang terbaik ...


RIZAL