Thursday, January 12, 2017

DAH BLONDE PULAK RAMBUT BUDAK2 NI






Adoiiii,  balik keje je terkejut biawak tengok rambut wafi dgn abang dia yg dah jadi blonde.  Nasib baik tu pewarna rambut temporary,  basih rambut hilang blonde.

Agak kelakar bercampur seram.. Abg dia muka dah macam budak2 jahat kaki disko....

JALAN2 ALOR SETAR









Kami balik kulim hujung tahun 2016, adik saya ajak jalan2 aloq setaq.  Baguih jugak sebab dah lama tak gi sana.

Kat alor setar kami makan di nasi 7 kawah lepas tu ke pusat sains negara cawangan utara dan last sekali naik Menara KL.

Penat tapi best.

Wafi dah darjah satu








Rasa macam kejap je wafi dah sekolah. Mcm2 barang kami dah siapkan. Macam2 rasa bila dah dekat nak hari sekolah...seronok, suspen, sedih, sebak mcm2 la.

Ada la cam nangis sikit2 , biasalah anak manja tapi insya Allah ok.

Sunday, December 18, 2016

CUTI2 DI I RESIDENCY @ I-CITY











Tak jauh mana pun dari rumah kami I city ni cuma tak pernah pegi sana malam2. So masa nak sambut hari jadi widad anak no 2 kami , plan ramai2 untuk sewa kondo kat situ, sambut hari jadi pastu bawak budak2 main kat i-city.


Yang penting quality time dengan keluarga. Pool kat kondo tu pun best.


RIZAL

MAKAN DI CLOVE RESTAURANT & CAFE (PV128)





















Kedai makan gaya moden ni milik adik sahabat saya Azhar Omar. Dah lama hajat nak ke sini tapi belum kesampaian. Jadi di kesempatan sambut ulangtahun perkahwinan kami yang ke 17 kami decide untuk makan2 kat sana.


Sedap, harga mampu milik dan restoran bersih.


RIZAL

Thursday, December 8, 2016

KAROK DI KLANG
















Dah lama tak karaoke family ni. Bukan apa saja nak relax2 dgn family. Kebetulan suami adik ipar saya (hanis) memang pandai nyanyi. So kami pun plan sessi karaoke dengan anak2 sedara kat klang parade. Hajat nak nyanyi tapi last2 budak yang tapau semua lagu. Takpe la yang penting budak2 happy.


RIZAL

LAYAN NASI ARAB KAT MARHABAN BIKUM











Last few weeks hantar adik ipar balik politeknik kat Nilai. Mak mertua saya kata nak belanja makan nasi arab kat kedai marhaban bikum. Memang best , setup baik dan harga yang mampu milik . Jugak sebab orang belanja jadi lagi la best sgt2.


Kedai ni kat area padang awam di Bandar Nilai tak jauh dari Enstek. Pada mak mertua saya terima kasih daun keladi. Oh lupa nak bagitau murtabak kambing kat sini pun terrrbaikkkkkkkk.


RIZAL