Thursday, August 4, 2016

RAYA KAT KULIM 2016









Tahun ni kami guna warna hijau metalik. Raya kat Kulim unik sebab kami akan beraya ke semua rumah jiran se lorong. Macam juadah ada, dan yang bestnye semau dah dirancang awal2 lagi sebab nak make sure yang makanan takkan ada yang sama.


RIZAL

PAK SU TEMUDUGA DI UITM





Adik bongsu saya Shafiq Nasri dah pun keje kat Kulim dan dah sah jawatan pun. Antara factory MNC yang paling besar kat Kulim tu. Cuma dia nak try jugak temuduga kat UITM ni , jawatan jurutera. Mungkin dia nak cuba sebab cara temuduga kat sektor kerajaan ni lain sikit.


Tunggu je la keputusan nya tapi soklan bertulis tu memang susah.


RIZAL

NGETEH BULAN RAMDHAN DENGAN BUDAK2 SAS







Bonding rakan2 sekolah ni memang erat. Bulan puasa ni saya dapat jugak ngeteh lepas terawih dengan few of kawan2 SAS 8690. Kami terawih kat Saujana Putra (senang je nak acess dari hiway) dan lepas tu ngeteh kat kedai mamak betul2 depan surau tu. Alhamdulillah dalam 6 org jugak yang sampai. Haji Azly, Jeme, JR, Dokken dan saya.


RIZAL



BARAAN RAYA DI BUKIT KAPAR 2016









BARAAN ni tradisi unik orang jawa bila time hari raya. Macam kunjung mengunjung tapi dalam skala yang agak besar. Ambik masa beberapa hari jugak la nak complete sebab banyak jiran tetangga. Tapi masa ni lah ambik kesempatan untuk rapatkan hubungan sesama jiran.


RIZAL

MAKAN2 @ SETIA CITY MALL












Ada la rezeki sikit lepas raya , so saya bawak family makan2 kat  Fish Market dalam SCM tu. Lama jugak tak makan kat situ. Yang paling best dekat je dengan kaison so lepas kenyang boleh layan barangan dekorasi kat kaison tu. Kebetulan pak su shafiq pun ada sebab dia dtg untuk interview keje kat UITM .


RIZAL

Monday, July 18, 2016

RAMADHAN 2016 (BUKAK POSA RAMAI2)







Biasala bila tiba bulan puasa antara kenangan yg best ialah bukak puasa ramai2. Keluarga mertua saya memang besar dan bila ada kesempatan kami akan berbuka kat rumah mertua saya baru riuh sikit. Ada jugak majlis berbuka dengan sahabat2 ..meriah jugak.


RIZAL

Sunday, July 17, 2016

LEPAK2 DI LAKE CLUB PUTRAJAYA







Few months back dpt jemputan majlsi hari jadi anak kawan baik saya kat putrajaya. Dia buat kat lake club sebab dia member so dpt good price. Sebelum majlis sempat lepak kat tepi tasik putrajaya tu ..memang best ....


RIZAL