Wednesday, April 6, 2016

MAKAN LOBSTER






Memang teringin nak makan lobster ni sejak dulu lagi tapi memang macam tak mampu. Kebetulan ada kawan jual yang saiz kecik dari sabah. Harga mampu milik la dalam RM 60 untuk 8 ekor saiz medium ...

Lobster pun jenis ternak so tak sebesar lobster tangkap kat laut tu tapi ok la ..Kami masak grill bitter letak bawang putih dengan limau nipis ..

Sedap ...at least takde la tertanya2 cam mana rasa lobster tu ..

OBW 2016








Macam biasa setahun sekali saya akan bawak family balik ke sekolah lama saya untuk join OBW (Old Boys Weekend) . Tahun ni batch 8791 yang handle ataupun nama manja batch tu KRANTZ.

Tahniah pada depa walaupun banyak rintangan dengan El Nino dan macam2 lagi program dpt diteruskan. Macam biasa DINNER adalah majlis kemuncak dan makanan mlm tu sedap.

Next OBW 2017 akan di handle oleh batch 8892 ...

Wednesday, March 16, 2016

LAJUNYE INTERNET KAT DPULZE SUITE NI ..




Kami dok area kampung , so kelajuan internet agak tak best. Jadi bila sekali sekala dapat kemudahan internet yang laju ni memang suka sangat. Terbaikkkk. TV pun internet ....

RIZAL

BIG BOB BURGER





Tengah dok lepak kat Dpluze ternampak kedai burger ni. Harga agak boleh tahan tapi memang sedap dan berbaloi. Satu tips nak bajet ..mintak dia potong 4 so sorang ambik suku burger. Burger tu besar dengan onion ring dan air coke dalam rm 20 lebih. Ok la sekali sekala.

RIZAL

FOOD FEST SEMPENA PESTA BELON PUTRAJAYA 2016










Fuhhhh memang terbaik. Saya paling suka dengan deretan food trucker yang ada kat sini. Rasa macam citer kat food channel pulak. Cuma kami sampai agak awal untuk tengok belon tu dan banyak food truck yg belum bukak. Food kiosk pun banyak.

Rizal

DPULZE SUITE PUTRAJAYA (MAC 2016)






Kami menginap di Dpulze Suite sempena nak gi pesta belon putrajaya 2016. Kali ke 2 di sini tapi sebelum ni kat Tune Hotel (kecik sikit). Apt satu bilik ni much better kalau compare ngan bilik kecik. Dgn kolam renang lagi so memang best untuk short family vacation.

Dekat dgn shopping complex Dpluze yang ada macam2 . Cuma duit pun macam2 la habis nye ...:)

Rizal

PESTA BELON UDARA PUTRAJAYA 2016








Last sekali ke sini tahun 2011 , dan masa tu wafi  kecik lagi dan kami kena saman ...sebab parking kete kat luar. So kali ni much better sebab dpt masuk launching area ..walaupun terbang jugak duit rm 15 sorang. Tq to uncle Zaki sebab bagi kami tidoq semlm kat rumah dia yg cantik tu ...Best dpt tengok belon ni dari jarak dekat.

RIZAL