Monday, September 19, 2016

LEMONADE (BUAT SENDIRI)





Ada sekali tu sebelum ke BON ODORI kami singgah rumah kawan isteriku MAK JAH dan dia ada sediakan air lemonade yang sgt sedap, macam home made freshly squeeze lemonade, tapi mak jah kata dia guna jus lemon sunquick dan dia add potongan lemon bila dia serve.


Terus kami pi cari jus lemon sunquick tu. Dan memang best .


RIZAL

LANGKAWI TRIP (FIREFLY)

Dah lama tak naik aeroplane , last sekali pun sebab keje . Wafi pun tak pernah naik so bila kami dah decide untuk cuti ke langkawi kami buat keputusan untuk fly dengan aeroplane. Kali pertama naik firefly sebab depart kat Subang je.


Alhamdulillah satu pengalaman yang menarik. Wafi relax je siap buat keje sekolah dengan ibu dia. Yang dua lagi relax jugak. Firefly memang best dan flight kami tak delay. Last pengalaman naik aeroplane ialah dgn AirAsia so bila naik Firefly sebab kipaskan so agak kuat gegaran dia compare ngan A320 AirAsia.


Tapi overall memang best .


RIZAL










ABAH NAIK HAJI 2016


















Alhamdulillah , Allah bagi rezeki pada abah untuk naik haji lagi untuk kali ke 2. Patutnye mak pun pergi sekali tapi sebab atas keuzuran abah je pergi sorang2. Kami hantar abah di Alur Setar kat tempat pendaftaran di TH Hotel.


Nampak abah tenang dan seronok sebab kali pertama mak ada kata yang abah tak berapa bersedia. Mungkin abah dah azam nak buat yang terbaik kali ni. Masa saya tulis posting ni abah masih di Tanah suci dan akan pulang pada 7 oktober ni. Tak sabar nak sambut abah.


RIZAL

Thursday, August 4, 2016

RAYA KAT KULIM 2016









Tahun ni kami guna warna hijau metalik. Raya kat Kulim unik sebab kami akan beraya ke semua rumah jiran se lorong. Macam juadah ada, dan yang bestnye semau dah dirancang awal2 lagi sebab nak make sure yang makanan takkan ada yang sama.


RIZAL

PAK SU TEMUDUGA DI UITM





Adik bongsu saya Shafiq Nasri dah pun keje kat Kulim dan dah sah jawatan pun. Antara factory MNC yang paling besar kat Kulim tu. Cuma dia nak try jugak temuduga kat UITM ni , jawatan jurutera. Mungkin dia nak cuba sebab cara temuduga kat sektor kerajaan ni lain sikit.


Tunggu je la keputusan nya tapi soklan bertulis tu memang susah.


RIZAL

NGETEH BULAN RAMDHAN DENGAN BUDAK2 SAS







Bonding rakan2 sekolah ni memang erat. Bulan puasa ni saya dapat jugak ngeteh lepas terawih dengan few of kawan2 SAS 8690. Kami terawih kat Saujana Putra (senang je nak acess dari hiway) dan lepas tu ngeteh kat kedai mamak betul2 depan surau tu. Alhamdulillah dalam 6 org jugak yang sampai. Haji Azly, Jeme, JR, Dokken dan saya.


RIZAL



BARAAN RAYA DI BUKIT KAPAR 2016









BARAAN ni tradisi unik orang jawa bila time hari raya. Macam kunjung mengunjung tapi dalam skala yang agak besar. Ambik masa beberapa hari jugak la nak complete sebab banyak jiran tetangga. Tapi masa ni lah ambik kesempatan untuk rapatkan hubungan sesama jiran.


RIZAL