Wednesday, October 15, 2008

SATAY HUT (TANJUNG KARANG)







A friend of mine once told me about a satay (barbeque beef) shop somewhere in Tanjung karang that sells extra large satay. I've trying to go there but not successful. Yesterday while travelling back from Teluk Intan (attending my grandma funeral), I've noticed a huge stall with a sign "SATAY HUT". Immediately I hit the brake and drive my car to the spacious car park provided.

And my friend was right. They do sell extra large satay with a price of RM 1.10 per satay. I would say it's about double the size of a normal satay. So the next time you hit Tanjung Karang please look for Satay Hut. It's a satay experience with a different twist.

RIZAL

17 comments:

abumuadz said...

kalau bab makan..you are the one:)heheh

Rentap Iban said...

Jomlah skalikiter gi makan satay lak ramai2..ari tu dah nasi arab..

tireless mom said...

Dear Jalan Rebung

Takziah for the loss of your grandmother. I like the satey yang dijual kat area area Tg Karang. With due respect satey yg keturunan jawa buat memang class. This is the case of value for money and harga minyak turun, harga barang pun turun.

nzafrie said...

jom try satay kat ampat tin..50sen secucuk..tapi tanggung puas hati..Wak Satay..tp la ni dia sibuk kipas untuk rumah terbuka

MrsNordin said...

My husband would love this. Dia hantu satay!

louis said...

Is Satay Hut a chain with branches in other parts of Malaysia?

Those satay look very tempting :)

JALAN REBUNG said...

t.mom ...
sate jawa ?? now I now krnapa sedap ..ye la kan org t.karang yg buat.

mat ...

ok .one fine day kita gi makan kat sana ...on oyu kot ?

mrsnordin ...

Your husband confrim akan suka. It's extra in size and taste sedap.

Louis ...

I do not think it's related .Probably the name is marketable ..aka pizza hut ....

MR. CAMPRO said...

Salaam Jalan Rebung,

Wah terliur tgh gamba2 tuh..dah start salivate ni..he he he..

Tp kalau kat Jakarta satay2 seakan sama..rasa memang sedap kenyang sampai subuh..yang best tuh last2 makan dah belahak try p tanya kat penjual tu "Sedap ya satay ni Pak..ramuan apa yang Pak masukkan..sekali dia jawab ini satay kucing Mas"..perghhhh..memang berbaloi..

seminggu tak pandang kucing..hehe..

ok Jalan Rebung..tgh driving ke Jelebu..saja online sekejap..

Wassalam

Rizal said...

Bull, found you!
nice blog; , simple, straight to the point, heavy on content - reflective of its author. I still cannot get over the chelsea thing BUT most suprising is that you are red sox fan - but more suprising is that you like baseball. I was in the states last week - and as you might already know Boston vs Tampa Bay play off for the world series.- papers, TV, radio, water cooler ; that is the topic. Everybody anticipating a boston comeback. --- Jai Penang

JALAN REBUNG said...

salam jai ..

tahnks for the visit ...a surprise one indeed ...boston never came back ..hehehe ..next season anyway ..next stop nba ..supporting my other boston team boston

Rough Easy said...

apa yg aku nampak, service satay hut main teruk. pelayan dia lembab, dan sombong. Tokey plak belagak. Kalau atuk aku ada rumah tepi jalan di tg karang, sure aku buka kedai sate besar punya. Sbb sate semua sama, yg bezanya size besar dia.

aku harap ada persaingan, baru dia sedar erti menghargai pelanggan.

noname said...
This comment has been removed by the author.
noname said...
This comment has been removed by the author.
Rough Easy said...

noname,

kalau gentle, jgn la tak letak contact no u kat post tu. At least letak nama la, bukan setakat no name tak habis2, ibarat lempar batu sembunyi tangan.

aku pon dah follow satay hut ni sejak beberapa tahun lama since jalan klang-teluk intan tu adalah laluan favourite aku sekeluarga. Mmg kami kerap singgah satay hut dan dari observation aku mmg service makin teruk. TAhu pon kau pelanggan dia ramai kan? macam kendusri la katanya! tapi staf dia tak bertambah jugak, balik2 jumlahnya gitu jugak. Mana tak service lembab?

kalau nak kata orang Melayu tolong melayu. aku rasa kau org melayu yg busuk hati. Kau dengki dgn post aku pesal? at least aku membuat teguran sebab aku dah experience sdiri dan kalau kau sedara mara satay hut, sampaikanlah komen aku ni supaya mereka improve. BAyangkan lah, betul atau tidak, mereka berjaya sbb tiada saingan. Kalau ada org lain jual satay besar kat area tanjung karang tu, sure boleh compete dengan Satay hut kalau service lebih baik. Customer sepatutnya dapat service terbaik, tak kira hari biasa, hari minggu, hujung minggu dll!

noname said...
This comment has been removed by the author.
Rough Easy said...

Saudara Ahmad Daniel,

Assalamualaikum.

Patut la pemikiran saudara sedemikian rupa. Tak habis study lagi rupanya. Tak pe la, study la rajin-rajin. Dari segi usia pon, saudara jelas masih seorang budak.

Eyriqazz said...

memang sedap dan terbaik..first time cuba,terus jatuh cinta ..ini feedback saya:

Sate Hut Lagi Sedap dari Sate Kajang<