Monday, January 18, 2010

CENDOL MOMENT @ TAIPING


The stall (owner is the 3rd generation)

Patiently waiting for the goodies


Another view of the stall



I've blog about Cendol Leman Dawi few weeks back which is famous because of the owner non-stop information sharing. This time it's another CENDOL but a humble yet 'SEDAP'. I was sending my little brother (Shafiq) back to SERATAS and stop by to the establishment to try it myself.

ANSARI FAMOUS CENDOL has been there for quiet some time (the owner is the 3rd generation). The location is probably not the best (we have to ask around to get there) but still people do make an effort finding the stall.

It's a typical mamak's cendol (which for me, much better than the Malay version) and yes you can ask for additional topping like pulut, jagung etc. But the surrounding which is cool and friendly that interest me. So the next time you're in Taiping, look for ANSARI FAMOUS CENDOL.

RIZAL

7 comments:

ComeyBelako said...

...patut lah gi taman aman on sunday sunyi sepi.

Kak Ezza@makcik Blogger said...

Rizal
Rasa nya akak dah pergi minum cendul kat sini lama dulu..
Masih sama juga pemandangan nya..
Thanks for sharing

Idi said...

Salam bro,
Ni aku baut lawatan balas kat blog hang. Aku ingat lagi kat hang, itu pun lepas duk belek gambar2 kat fb.. hahaha
Sorry la bro, lama sgt terpisah, masing2 berubah, ambik masa nak cam, tapi aku ingat hang, jgn risau.
Hang cerita cendol ni, aku teringat kat cendol pulut Napoh, dulu time Matrik, kami kayuh basikal pi sana semata2 utk cendol. Heaven!@!

JALAN REBUNG said...

salam zura ,

hehehee ..tu la satu batalion pi taiping ...

JALAN REBUNG said...

salam kak ezza,

ooo kira dah lama la cendol tu ye ..tapi rasa memang best la ...klasik cendol mamak ..santan pekat gula melaka kow ...

akak leh la plan lawatan sekali lagi ni ..

JALAN REBUNG said...

salam idi ...

hehehehe ..memang kita berubah ikut masa la kan ...nasib baik hang still ingat kat aku ...

cendol napuh ..la ni kalau hang balik UUM dak berubah ..dah terlalu komersil la bro .aku prefer yang zaman dulu-dulu

JALAN REBUNG said...

salam idi ...

hehehehe ..memang kita berubah ikut masa la kan ...nasib baik hang still ingat kat aku ...

cendol napuh ..la ni kalau hang balik UUM dak berubah ..dah terlalu komersil la bro .aku prefer yang zaman dulu-dulu